Хора от нашия екип модерираха Кръгла маса: „Environmental Social Governance – ESG и готовността да прилагаме тези принципи в бизнеса на храни“

Представители на нашия екип участваха в събитието на тема: ESG КОНЦЕПЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВОСТ И СТАНДАРТИТЕ ЗА ХРАНИ, организирано от IFS Management GmbH и INAQ Consulting в София. Втората IFS конференция в България се проведе на 20 ноември 2023 г. в хотел HYATT REGENCY SOFIA – София.

Конференцията предостави възможности за запознаване с най-добрите практики и утвърдени стандарти в хранително-вкусовата промишленост, както и нови контакти с доказани лидери в бранша.

В рамките на програмата на конференцията беше организирана Кръгла маса: Environmental Social Governance – ESG и готовността да прилагаме тези принципи в бизнеса на храни.

Модератор беше проф. д-р Елка Василева, а основната лекция „Концепцията за устойчивост – път към успеха“ изнесе доц. д-р Нина Типова. По време на дискусията бяха поставени въпросите:

  • Как да създадем ангажимент в нашите организации за налагане на ESG концепцията?;
  • Каква е ролята на стандартите (напр. IFS) за налагане на ESG концепцията по веригата на доставки на храните?;
  • Как можем да си сътрудничим за налагане на ESG концепцията по веригата на доставки на храните?

Благодарим на организаторите, които ни поканиха за втори път да организираме дискусията в Кръглата маса и на всички, които се опитваха да отговорят на предизвикателството наречено „ESG“.